Elveszett nyelvvizsga-bizonyítvány pótlása


Ha a vizsgázó elveszítette államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványát, ugyanarról a vizsgáról még egyszer nem kaphat bizonyítványt, csak ún. hatósági igazolványt. A hatósági igazolvány az elveszett bizonyítványról és az abban szereplő adatokról szóló igazolás, melyet az Oktatási Hivatl Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ állít ki. Ebben szerepel az eredeti bizonyítvány száma és az anyakönyvi szám is.

  • Amennyiben Ön 2000-ben vagy az után szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt, hatósági igazolványért közvetlenül az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központhoz (www.nyak.hu) kell fordulnia.
  • Amennyiben Ön 2000 előtt tett katonai szakanyaggal bővített nyelvvizsgát a volt ZMNE-n, akkor először az NKE Nyelvvizsgaközponthoz kell fordulnia igazolásért. Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkredtációs Központ az NKE Nyelvvizsgaközpont által kiadott igazolás alapján állítja majd ki a hatósági igazolványt.
  •  

Ha igazolásra van szüksége, töltse ki az itt letölthető kérelem nyomtatványt és a kitöltött kérelmet juttassa el az NKE Nyelvvizsgaközpontba. A Nyelvvizsgaközpont elérhetőségei megtalálhatók:

http://uni-nke.hu/oktatas/nyelvvizsgaztatas/bevezeto

Az elveszett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványok pótlásáról további információt kaphat az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapján: www.nyak.hu.


Elveszett NATO STANAG 6001 Tanúsítvány pótlásáról itt talál információt.