Felhívás

A Rákóczi emléknaphoz kapcsolódó első rendezvényünk a Rákóczi vetélkedő sorozat indítása. A vetélkedőre olyan hallgatói csapatok jelentkezését várjuk, akiket érdekel a magyar történelem és szeretnék megszerezett tudásukat próbára tenni, új tapasztalatokat és új ismereteket szerezni elsősorban Rákóczi korának bel- és külpolitikai eseményeivel kapcsolatosan.

Kik jelentkezhetnek?

A versenyre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem aktív, alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatói 3 fős csapatokat alkotva jelentkezhetnek a email címen. Az e-mailben a hallgatóknak jelezniük kell a részvételi szándékot, a tagok nevét és Neptun kódját valamint a csapat fantázia nevét, legkésőbb október 5-én délig.

A verseny menete

A regisztrációs időszak után a kvíz kérdései az egyetem honlapján jelennek meg, minden hónap első két hetében, összesen öt alkalommal (október, november, december, február, március). A csapatoknak a kérdéseket önállóan, történelmi, közigazgatási és hadtudományi ismereteikre támaszkodva, esetenként kisebb kutatásokat elvégezve kell megválaszolniuk és a csapatnévvel ellátott, kitöltött kvízt e-mailen, pdf-formátumban a címre kell elküldeni a tesztsorokon szereplő megadott határidőig. A határidőn túl elküldött válaszok azok figyelmen kívül hagyásával járnak, emiatt kérjük a résztvevő csapatokat, hogy időben kezdjenek a kvíz kitöltéséhez!

A verseny 2015. október elejétől 2016. március elejéig tart, s öt, rendszeres időközönként a Rákóczi programsorozat menüpontnál elhelyezett kvízből áll. A tesztsort egy maximum 5000 karakteres esszé és több feleletválasztós kérdés alkotja. Az esszéknél fel kell tüntetni a felhasznált szakirodalmat és lábjegyzetes formában a hivatkozásokat. Az esszéhez használt saját készítésű diagramok, térképek emelik a dolgozat értékét, ezúton is bátorítjuk a csapatokat azok használatára.

A verseny díjazása

Az eredményhirdetésre 2016. március 22-én, 18:00-kor kerül sor a Ludovika főépület 2. előadójában, a Ludovika Szabadegyetem soros előadása előtt. Az első három helyezett csapat értékes nyereményben részesül, illetve 2016 áprilisában kétnapos kassai kiránduláson vehet részt.