Szűkítés


Minden Címke 726

„Summáját írom Eger várának” – „Tavaszi Szél” és fiatal tudósok árasztották el Egert

    • Tavaszi Szél konferencia 2
    • Tavaszi Szél konferencia 3
    • Tavaszi Szél konferencia 1
  • Előző
  • Következő

2015. április 10-12 között az egri Eszterházy Károly Főiskolán rendezte meg a Doktoranduszok Országos Szövetsége immár hagyományos, éves, „Tavaszi Szél” névre hallgató konferenciáját, melyen az érdeklődők 20 fő-, ezen belül pedig 42 alszekcióban mintegy 400 előadást hallgathattak meg. A regisztrációra pénteken 9 órától volt lehetőség, majd 12 órakor kezdetét vette a megnyitó ünnepség a Líceum dísztermében, ahol Dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára, Habis László, Eger polgármestere, Dr. Liptai Kálmán, az EKF rektora, Keresztes Gábor a DOSz elnöke és Gál Máté az EKF DÖK elnöke köszöntötte a megjelenteket.  A szendvicsebédet követően a jog- biológia-, fizika-, irodalom-, kémia és környezet-, közgazdaság-, műszaki-, művészet-, nyelv-, szociológia és társadalom-, valamint a történelem és politikatudományi szekció üléseire került sor, valamint az érdeklődők felfedezhették az Eger kínálta lehetőségeket. Ez utóbbira a borairól méltán híres környék adottságait kihasználva a szervezők is gondoltak, ugyanis a nap (majdnem) zárásaként borvacsorára hívták a vendégeket az Agria Tiszk terembe. A helyszínek és a Leányka úti kollégiumban lévő szállás közötti út minden napszakban érdekes felfedeznivalókat tartogatott, mindig másik oldaláról ismerhettük meg a várost.

A kollégiumban elfogyasztott reggeli után elkezdődött a Had- és rendészettudományi, valamint a Közigazgatás-tudományi szekciók munkája is. A közigazgatás-tudományi szekciót Dr. Boros Anita, az NKE Közigazgatás-tudományi Kar oktatója; míg a had-és rendészettudományi szekciót Dr. Németh András százados vezette, hozzá a délutáni programban, a biztonságpolitikai és társadalomtudományi alszekció munkájában Dr. Szabó Csaba r. százados csatlakozott.

A szekciókban, alszekciókban elhangzott legjobb előadások a szekcióelnökök által adott pontszámok alapján:

Közigazgatás-tudományi szekció:

Som Zoltán: Az e-befogadás feltételrendszere és annak fejlesztése és az információbiztonság tükrében

Had-és rendészettudományi szekció:

Biztonságpolitikai és társadalomtudományi alszekció: Kiss Petra: Lenni vagy nem lenni- a NATO a hidegháború utolsó évtizedében

Katonai Műszaki és Katasztrófavédelmi alszekció: Kiss Dávid: A többszempontú döntéselmélet módszerének felhasználása és hasznosíthatósága a védelemgazdaság struktúráját jelentő gazdasági hálózat pontjainak kiválasztásában, különleges jogrend idején.

Az előadások között 12:30 tól 14:00-ig az Eszterházy Étteremben került sor az ebédre.

A konferencia zárására 18:00-tól a Líceum Dísztermében került sor, ahol Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke, Prof. Dr. Csernoch László, az ODT elnöke, Rázsi Botond, Eger alpolgármestere, Dr. Ollé János, az EKF tudományos rektorhelyettese és Keresztes Gábor DOSz elnök értékelte és zárta a konferencia hivatalos részét.

A vacsorát ismételten az Eszterházy értelemben fogyaszthattuk el, majd az este további részének jó hangulatáról a hallgatói klub, és a regisztráció köteles planetáriumi műsor és távcsöves megfigyelés gondoskodott.

Vasárnap reggel egy újabb sikeres és tartalmas konferenciát magunk mögött hagyva indultunk útnak hazafelé.


Balog Fatime – Vajkai Edina

Cimkék: dök-hírek, 2015