Szűkítés


Minden Címke 726

Együttműködés a Kínai Kormányzati Akadémiával

    • Kínai megállapodás 4
    • Kínai megállpodás 3
    • Kínai megállapodás 2
    • Kínai megállapodás 1
  • Előző
  • Következő

Egyetemünk vendége volt a Kínai Kormányzati Akadémia elnökhelyettese (miniszter-helyettes) és 5 fős vezetői delegációja. A Kínai Kormányzati Akadémia a Kínai Népköztársaság közigazgatásának és kormányzatának központi továbbképző, vezetőképző és kutató intézménye. A két intézmény közötti kapcsolat rendelkezik előzményekkel.

2011-ben az Akadémia együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Közigazgatási Intézettel, melynek továbbképzési és vezetőképzési feladatait az Egyetem vette át. A stratégiai megállapodás új útjainak kijelölését Cserny Ákos dékán és P. Szabó Sándor igazgató (a kínai kapcsolatok felelőse) 2013 tavaszán - a pekingi székhelyű intézményben tett látogatása során - megkezdte.

Jelen látogatás során az Akadémia elnökhelyettesével Prof. Dr. Patyi András rektor úr folytatott tárgyalásokat az együttműködés részleteiről. Kölcsönös érdeklődésre számot tartó és kiemelt szakterület lehet az elektronikus szolgáltatások alkalmazása a közigazgatásban, a versenyképesség és pénzügyi stabilitás növelésének állami eszközrendszere, valamint az anitkorrupciós oktatási módszertan. A két fél együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá. Az együttműködés keretében kínai tanulmányutakra fog sor kerülni az NKE oktatói, kutatói és magyar tisztviselők részvételével, valamint közös publikációk és konferenciák realizálása is cél.

 A kínai fél viszontlátogatásra hívta meg az NKE rektori delegációját Pekingbe, így 2013 októberében sor kerül a fenti tevékenységek ünnepélyes bejelentésére, valamint a magyar közigazgatási rendszer átalakításának bemutatására. Az együttműködés stratégiai jelentőségű a két ország közigazgatásának fejlesztésében és a magyar Kormány „keleti nyitás” programjának megvalósításában.