EYCA Classic Kártya tájékoztató

https://www.oktatas.hu/eyca


EURÓPAI IFJÚSÁGI KÁRTYA - 36 ORSZÁG, 6 MILLIÓ KÁRTYATULAJDONOS

Az EYCA, azaz a European Youth Card Association (Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) 36 európai ország kedvezményrendszerre épülő ifjúsági kártya szervezetét képviseli. Az EYCA által fiatalok milliói juthatnak kedvezményekhez a legkülönbözőbb területeken. Az EYCA magyarországi tagszervezete a Diákkedvezmény Rendszer. A 2012-től kiadott új típusú diákigazolványok már EYCA kártyák, így minden diák automatikusan EYCA taggá válik a diákigazolvány beszerzésével. Ezzel nemcsak hazánkban, hanem külföldön is rengeteg elfogadóhelyen élvezheted a kedvezmények előnyeit.

 

Diákigazolvány kisokos 2017

    • edig2017

Diákigazolvány kisokos 2016

Student card

Tisztelt Hallgatók!

Figyelem!

2016. január 1. napjától a diákigazolvány igazgatási szolgáltatási díja kivezetésre került.


Állandó diákigazolvány igénylés menete:


  • Az okmányirodában fényképet és aláírás mintát kell készíttetni (itt elkészül a Nemzeti Egységes Kártyarendszer – NEK adatlap), mely díjmentesen igényelhető. A NEK adatlapot meg kell őrizni, mert a későbbiekben az adategyeztetéshez szükséges. Ha elvesztette a NEK adatlapot, akkor arról bármikor kérhet másolatot díjmentesen az okmányirodában.
  • Az okmányirodából kapott NEK adatlapon található személyes és lakcím adatokat, egyeztetni kell a Neptunban lévő adatokkal. Eltérés esetén feltétlenül keresse fel a Tanulmányi Ügyintézőjét.
  • A NEK adatlapon lévő NEK azonosítóval a diákigazolvány igénylést a Neptun rendszerben kell elindítani – Ügyintézés/Diákigazolvány igénylés menüpont alatt.  Az első éves hallgató esetében csak a beiratkozás után (a hallgatói jogviszony létesítése után) van lehetőség az igénylés továbbítására.
  • A diákigazolvány szolgáltatási díjának megszűnése 2016.01.01-től.
  • Az Oktatási Hivatal tájékoztatása alapján 2016. január 01. napjától a diákigazolvány igazgatási szolgáltatási díja kivezetésre került. Ettől az időponttól a hallgatók a díj befizetése nélkül nyújthatják be diákigazolvány igénylésüket.
  • Az elkészült diákigazolványt az Oktatási Hivatal az állandó lakcímére postázza.  Át nem vett küldemény esetén, a postán 10 napig átvehető, azonban 10 nap leteltével a diákigazolványok a címzés szerinti központi okmányirodába kerülnek át (tehát nem az intézményhez), ahol 15 napos átfutási idő után 1 éven keresztül személyesen átvehetők. A külföldi címek esetén a NEK adatlap készítésének helye szerinti okmányirodába érkeznek a diákigazolványok.
  • Az aktív félévre szóló érvényesítéshez szükséges matricát a Tanulmányi Ügyintézőnél lehet átvenni személyesen, a diákigazolvány matrica nélkül nem érvényes. Az érvényesítő matricával ellátott diákigazolvány érvényességének határideje az őszi félév esetében március 31, illetve a tavaszi félévben október 31.

Ideiglenes diákigazolvány igazolás igénylése:


Diákigazolvány elkészültéig kiadott igazolásra jogosult, az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) Korm. rendelet 12. § (1) bekezdése szerint. Az Igazolás érvényességének ideje 60 nap. Az igazolás a 60 napos érvényességi időn belül érvényteleníthető, amennyiben az igénylés adataiban változás következett be, illetve amennyiben az igénylés érvényességének határideje hétvégére vagy ünnepnapra esik. Az érvénytelenített igazolás helyett új igazolás állítható ki.


NKE

Központi Tanulmányi Iroda  2016.01.04.

Diákigazolvány kisokos 2015

Tisztelt Hallgatók!


Diákigazolvány érvényesítés

Az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet szerint a 2013/2014-es tanévre érvényesített diákigazolványok érvényessége 2014.10.31-én lejár. Ezen időpontig a tanköteles kor felső határát (jelenleg a 16. életév) betöltött tanulók diákigazolványát a 2014/2015-ös tanévre szóló érvényesítő matricával kell ellátni ahhoz, hogy a kapcsolódó kedvezményeket 2014.10.31. után is igénybe vehessék. A felsőoktatásban ugyanez a határideje a 2014/2015-ös tanév I. félévére vonatkozó érvényesítő matricák felragasztásának.

Felhívjuk a diákigazolvánnyal rendelkező tanulók, hallgatók figyelmét, hogy 2014.10.31-ig keressék fel az oktatási intézmény ügyintézőjét az e tanévre/félévre szóló érvényesítő matrica felragasztása céljából.

Azon tanulók, hallgatók, akiknek igénylése folyamatban van (diákigazolványa még nem készült el), az igénylés státuszáról a https://igenyles.diakigazolvany.hu oldalon tájékozódhatnak, az Igénylés nyomkövető felületen, oktatási azonosítójuk (7-essel kezdődő 11 jegyű számsor) megadása után.

Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.