2017/44. heti hírlevél

Egyetemi hírek

Új nemzetközi rektorhelyettes az NKE-n

November elsejétől Dr. habil Nyikos Györgyi, az Államtudományi és Közigazgatási Kar intézetvezetője tölti be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megbízott nemzetközi rektorhelyettesi pozícióját.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/11/01/uj-nemzetkozi-rektorhelyettes-az-nke-n

„Az NKE-nek irányt kell mutatni a közigazgatás számára”

A közigazgatást tekintve soha nem azt kell néznünk, hogy mi a jó az államnak, hanem azt, hogy mi a jó az állampolgárnak - nyilatkozta a Bonum Publicum októberi számában Trócsányi László igazságügyi miniszter. A korábban diplomataként és alkotmánybíróként is dolgozó tárcavezető szerint a kormányzat kiemelt partnerként tekint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, amely véleménye szerint sokat fejlődött az elmúlt 5 évben. Az NKE kutatóprofesszora szerint szükség van önálló államtudományi képzésre és a kormányzat szempontjából is hasznosnak találja az évente elkészülő Jó Állam Jelentést.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/10/30/az-nke-nek-iranyt-kell-mutatni-a-kozigazgatas-szamara

„Éles riasztást kaptak a magyar Gripenek!”

„Nem válaszolt a magyar légiirányításnak egy Egyiptomból Németországba tartó repülőgép, ezért riadóztatták a Gripeneket” – idézte a Honvédelmi Minisztérium közleményét Gajdos Máté főhadnagy a Ludovika Szabadegyetem előadásán. A Boeing 763 típusú amerikai repülőgépet befogták a Gripenjeink, majd kapcsolatfelvétel után kikísérték a magyar légtérből. Az NKE oktatója a hazai és nemzetközi légiirányítási rendszereket, valamint az eljárásokat mutatta be a résztvevőknek.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/11/02/eles-riasztast-kaptak-a-magyar-gripenek

Államkutatási távlatok: konferencia a jövő tehetségeinek

 „II. Államkutatási távlatok – Szakkollégiumi perspektívák” címmel tartott konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sokszínű szakkollégiumi közössége. A rendezvény a Magyary Zoltán Szakkollégium, az Ostrakon Szakkollégium, a Szent György Szakkollégium, a Biztonságpolitikai Szakkollégium, a Nemzetbiztonsági Szakkollégium, a Puskás Tivadar Műszaki Szakkollégium, valamint a Zsuffa István Szakkollégium hallgatóinak és mentoroktatóinak közös együttműködéséből jött létre.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/10/31/allamkutatasi-tavlatok-konferencia-a-jovo-tehetsegeinek

Grúz rektori küldöttség az NKE-n

2017. október 24-26. között a Magyar Rektori Konferencia meghívására grúz rektorok küldöttsége látogatott Magyarországra, hogy kétoldalú megbeszéléseket folytassanak magyar intézményekkel. A küldöttség képviseletében hét rektor összesen 12 felsőoktatási intézménybe látogatott el. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemre Ms. Maka Ioseliani, a Georgian Institute of Public Affairs (GIPA) rektora érkezett október 25-én.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/10/30/gruz-rektori-kuldottseg-az-nke-n

Konferencia a 150 éve megalakult Magyar Királyi Pénzügyőrségről

Az 1867-ben megalakult Magyar Királyi Pénzügyőrségnek állítottak emléket a Rendészettudományi Kar (RTK) Vám- és Pénzügyőri Tanszéke és a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság (SZBMRTT) által szervezett konferencia résztvevői október 27-én. Az eseményen a testület működésének legfontosabb mérföldköveiről szóltak az előadások.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/10/30/konferencia-a-150-eve-megalakult-magyar-kiralyi-penzugyorsegrol

Első lépés a tudomány kapujában

Tudományos poszterek kavalkádja lepte el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új Oktatási épületének auláját. A kiállított pályaműveket egyetemek és főiskolák fiatal kutató-hallgatói készítették a „Tudomány kapujában” poszterversenyre, amely eredményhirdetésén a legjobb pályázatok készítői díjat vehettek át.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/10/30/elso-lepes-a-tudomany-kapujaban

A hét hallgatója

Fenyősi Barbara a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar elsőéves államtudományi mesterszakos hallgatója. Egy éven keresztül volt az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat általános elnökhelyettese, részt vett a tudományos diákköri mozgalomban.
Jelenleg koordinátorként dolgozik az egyetem hallgatói szolgáltatói centrumában. Hobbija az utazás.

A hallgatói interjú megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=bD43pzhXoFg

Ludovika Nagyköveti Fórum: Bulgária

Bulgáriával folytatódott a Ludovika Nagyköveti Fórum előadássorozata október 26-án. Őex. Ulyana Bogdanska, a Bolgár Köztársaság állandó és meghatalmazott budapesti nagykövete „Bulgária az Európai Unióban” címmel tartott előadást.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/10/27/ludovika-nagykoveti-forum-bulgaria-1

120 éves a közigazgatási bíráskodás

A jövő év elején hatályba lépő önálló közigazgatási perrendtartásról is szó volt azon a tudományos konferencián, amelyen a közigazgatási bíráskodás 120 éves történetét elevenítették fel az előadók.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/10/26/120-eves-a-kozigazgatasi-biraskodas

21. századi egyetemhez illő 21. századi könyvtár

Ünnepélyes keretek között került átadásra Prof. Dr. Padányi József által a „21. századhoz illő 21. századi könyvtár”, az Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár a Ludovika Főépületben. A 2017. október 26-i megnyitót Rádl Renáta csellóművész előadása nyitotta és zárta.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/10/26/21_-szazadi-egyetemhez-illo-21_-szazadi-konyvtar

Fél évszázad a felsőoktatásban

Dr. Máthé Gábor prof. emeritus 50 éves jog- és közigazgatás-tudományi oktatómunkája előtt tisztelgett az NKE Államtudományi és Közigazgatási Kara. A jubileum alkalmából tanulmánykötettel is köszöntötték, amely fejet hajt a professzor fél évszázados munkássága előtt.

Bővebben: http://akk.uni-nke.hu/kutatas-es-tudomanyos-elet/esemenyek_-konferenciak/2017/10/27/fel-evszazad-a-felsooktatasban

Az NKE más szemszögből

Az Ostrakon Szakkollégium ezúttal egy személyes témában, közvetlenebb hangvételű előadást tartott október 24-én. Ez alkalommal vendégünk volt Fóris Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem első látássérült hallgatója, aki a „Nemzeti Közszolgálati Egyetem más szemszögből” címmel beszélt az egyetemmel kapcsolatos tapasztalatairól és személyes ambícióiról, illetve élettörténetéről és kalandjairól.

Bővebben: http://akk.uni-nke.hu/kutatas-es-tudomanyos-elet/esemenyek_-konferenciak/2017/10/30/az-nke-mas-szemszogbol

Hacking for Defence

Hacking for Defence (H4D) címmel rendezett többnapos oktatói workshopot az NKE HHK „Jó Állam – Hatékony Haderő” Ludovika Kutatócsoportja a NATO Transzformációs Parancsnoksággal, valamint a Honvéd Vezérkar Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökségével közösen, október 24-26 között.

Bővebben: http://hhk.uni-nke.hu/hirek/2017/10/27/hacking-for-defence

Czetz János emlékérem díjátadó ünnepség

A Fővárosi Örmény Önkormányzat Közgyűlése az örmény-székely származású Czetz János, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legfiatalabb honvédtábornoka, Bem táborkari főnöke, a kitűnő stratéga, szervező, térképész, földmérő előtti tisztelgés, az emlékének méltó megőrzése érdekében a honvédtábornokról elnevezett díjat és kitüntetést alapított, amelyet minden évben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán tanulmányait folytató legeredményesebb honvéd tisztjelölt hallgatónak adományoz.

Bővebben: http://hhk.uni-nke.hu/hirek/2017/10/30/czetz-janos-emlekerem-dijatado-unnepseg

Megbontotta a vihar a HHK egyik épületének tetejét

A hétvégi szélvihar megbontotta a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus (Hungária krt.  9-11.) területén található Takács Károly Sportcsarnok tetőszerkezetét, a szerkezeti elemek egy része a Zách utcai úttestre zuhant. Személyi sérülés nem történt. A hétfői erős szél miatt a kárelhárítási munkálatok akadoznak, a tűzoltók még nem tudták szabaddá tenni a Zách utcát. Ezért a Hungária krt-i campus Zách utcai gépjármű bejárata csak a Hős utca felől közelíthető meg.  

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/10/30/megbontotta-a-vihar-a-hhk-egyik-epuletenek-tetejet

Állománygyűlés a Rendészettudományi Karon

Aktuális szervezeti információk, a költözés és a tanévkezdés értékelése is szerepelt az október 30-ai állománygyűlés témái között. A rendszeresen megtartott eseményre most először a Rendészettudományi Kar (RTK) új speciális épületében került sor.

Bővebben: http://rtk.uni-nke.hu/karunkrol/hirek/2017/10/31/allomanygyules-a-rendeszettudomanyi-karon-1

Nyílt napok az NKE-n

Központi nyílt napokkal várja a képzései iránt érdeklődő fiatalokat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A november és január végi rendezvényeken nemcsak tájékoztatást kaphatnak a résztvevők a képzésekről, hanem bemutatókon, kiállításokon is részt vehetnek, és lehetőségük lesz például a rendészeti fizikai alkalmassági vizsgálat elvégzésére is.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/10/25/nyilt-napok-az-nke-n-3

Egyetemi programok és konferenciák

III. Önkormányzatiság napjainkban című konferencia

Időpont: 2017.november 3., 9:30

Helyszín: Magyary Zoltán előadóterem (1118 Budapest, Ménesi út 5.)

Bővebben: http://akk.uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/03/iii_-onkormanyzatisag-napjainkban-cimu-konferencia

The Gradual Emergence Of The Juristocratic State

Időpont: 2017.november 3., 10:00

Helyszín: Ludovika főépület, Széchenyi Díszterem (1083 Budapest, Ludovika tér 2.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/03/the-gradual-emergence-of-the-juristocratic-state

Resilience, dependability and optimization of critical infrastructures

Időpont: 2017. november 6., 9:00

Helyszín: 1117 Budapest, Magyar Tudósok krt.2.

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/06/resilience_-dependability-and-optimization-of-critical-infrastructures

Ünnepi szenátusi ülés

Időpont: 2017. november 7.,14:00

Helyszín: Ludovika főépület, Széchenyi Díszterem (1083 Budapest, Ludovika tér 2.)

A migráció dinamikája és társadalmi hatásai

Időpont: 2017. november 8., 9:00

Helyszín: Ludovika főépület, Szent László Kápolna (1083 Budapest, Ludovika tér 2.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/08/a-migracio-dinamikaja-es-tarsadalmi-hatasai

Dél-Amerika a 21. században – társadalmi, politikai és gazdasági konfliktusok

Időpont: 2017. november 8., 9:00

Helyszín: Orczy úti Kollégium C és D terem (1089 Budapest, Orczy út 1.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/08/del-amerika-a-21_-szazadban-tarsadalmi_-politikai-es-gazdasagi-konfliktusok

Magyar Jövő Internet Konferencia - Okos város a célkeresztben

Időpont: 2017. november 8-9.

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Központi épület

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/08/magyar-jovo-internet-konferencia-okos-varos-a-celkeresztben

Modernkori bűnözés, bűnmegelőzés, védekezés a terrorizmus ellen

Időpont: 2017. november 9., 9:30

Helyszín: Ludovika főépület, Széchenyi Díszterem (1083 Budapest, Ludovika tér 2.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/09/modernkori-bunozes_-bunmegelozes_-vedekezes-a-terrorizmus-ellen

Állam és közigazgatás - stratégiáktól a valóságig

Időpont: 2017. november 9., 9:30

Helyszín: Ludovika Campus, Oktatási Épület, 2. előadó (1083 Budapest, Üllői út 82.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/09/allam-es-kozigazgatas-strategiaktol-a-valosagig

Az izraeli és palesztinai keresztények helyzete - fórumbeszélgetés

Időpont: 2017. november 9., 15:00

Helyszín: Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Zrínyi terem (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/09/az-izraeli-es-palesztinai-keresztenyek-helyzete-cimu-forumbeszelgetes

Dr. Péter-Szarka Szilvia előadása

Időpont: 2017. november 9., 16:00

Helyszín: Ludovika Főépület, I. előadó (1083 Budapest, Ludovika tér 2.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/09/dr_-peter-szarka-szilvia-eloadasa

Caporetto 100 c. konferencia

Időpont: 2017. november 13., 14:00

Helyszín: Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Díszterem (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/13/caporetto-100-c_-konferencia

Tudományos vitaülés

Időpont: 2017. november 14., 11:00

Helyszín: Államtudományi és Közigazgatási Kar (1083 Budapest, Üllői út 82.)

Bővebben: http://akk.uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/14/tudomanyos-vitaules

Ludovika Szabadegyetem: Dr. Remek Éva előadása

Időpont: 2017. november 14., 18:00

Helyszín: Ludovika főépület, Egyed István terem (1083 Budapest, Ludovika tér 2.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/14/ludovika-szabadegyetem-dr_-remek-eva-eloadasa

“KOMMUNIKÁCIÓ 2017” nemzetközi tudományos-szakmai konferencia

Időpont: 2017. november 15.

Helyszín: STEFÁNIA PALOTA - Honvéd Kulturális Központ (1146 Budapest, Zichy Géza utca 3.)

Bővebben: http://hhk.uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/15/kommunikacio-2017-nemzetkozi-tudomanyos-szakmai-konferencia-1

Kormányzási műhelybeszélgetés

Időpont: 2017. november 16., 9:30

Helyszín: Orczy úti Kollégium A és B terem (1089 Budapest, Orczy út 1.)

Bővebben: http://akk.uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/16/kormanyzasi-muhelybeszelgetes-1

Prof. Dr Csíkszentmihályi Mihály – „Good governance - vezetői szerepek és felelősségek a közjó megteremtésében”

Időpont: 2017. november 20., 11:00

Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Oktatási épület (1083. Budapest, Üllői út 82.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/20/prof_-dr-csikszentmihalyi-mihaly-good-governance-vezetoi-szerepek-es-felelossegek-a-kozjo-megteremteseben

Tudományos vitaülés

Időpont: 2017. november 21., 11:00

Helyszín: Államtudományi és Közigazgatási Kar (1083 Budapest, Üllői út 82.)

Bővebben: http://akk.uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/21/tudomanyos-vitaules-2

Ukrajna aktuális biztonsági kihívásai c. előadás

Időpont: 2017. november 21., 15:00

Helyszín: Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Díszterem (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/21/ukrajna-aktualis-biztonsagi-kihivasai-c_-eloadas

Ludovika Szabadegyetem: Prof. Dr. Padányi József mk. vezérőrnagy előadása

Időpont: 2017. november 21., 18:00

Helyszín: Ludovika főépület, Egyed István terem (1083 Budapest, Ludovika tér 2.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/21/ludovika-szabadegyetem-prof_-dr_-padanyi-jozsef-mk_-vezerornagy-eloadasa

How to develop leaders for 21st century?

Időpont: 2017. november 22., 9:00

Helyszín: Államtudományi és Közigazgatási Kar, Oktatási épület 112-113 (1083 Budapest, Üllői út 82.)

Bővebben: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/22/how-to-develop-leaders-for-21st-century

A honvédelmi igazgatás rendszerek sajátosságai, különös tekintettel a védelmi igazgatással való kapcsolatára

Időpont: 2017. november 23., 14:00

Helyszín: Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Bolyai terem (1101 Bp., Hungária krt. 9-11.)

Bővebben: http://hhk.uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/23/a-honvedelmi-igazgatas-rendszerek-sajatossagai_-kulonos-tekintettel-a-vedelmi-igazgatassal-valo-kapcsolatara

„Katonai logisztika időszerű kérdései” tudományos konferencia

Időpont: 2017. november 29., 9:00

Helyszín: Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Díszterem (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.)

Bővebben: http://hhk.uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/29/a-katonai-logisztika-idoszeru-kerdesei-konferencia

Kiberbiztonság 2017 című tudományos-szakmai konferencia

Időpont: 2017. november 30., 8:30

Helyszín: Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Díszterem (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.)

Bővebben: http://hhk.uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/30/kiberbiztonsag-2017-cimu-tudomanyos-szakmai-konferencia

Egyéb szakmai programajánló

Könyvbemutató

A NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Honvédelmi Jogi és Igazgatási Tanszék szervezésében 2017. november 10-én 10:00 órától bemutatásra kerül Dr. Kelemen Roland tudományos segédmunkatárs két nemrégiben megjelent kötete:

  • A katonai igazságszolgáltatás Magyarországon 1867-1949
  • Források a kivételes hatalom szabályozásának magyarországi geneziséről

Az esemény résztvevőit Dr. Révész T. Mihály c. egyetemi tanár köszönti, a köteteket bemutatja Dr. Kádár Pál dandártábornok, a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály főosztályvezetője és Farkas Ádám az NKE HHK KVKI Honvédelmi Jogi és Igazgatási Tanszék egyetemi tanársegédje.

Időpont: 2017. november 10. 10:00

Helyszín: Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.) IV. épület 102. terem (szakkabinet)

Regisztráció: 

További információ: http://hhk.uni-nke.hu/oktatasi-egysegek/katonai-vezetokepzo-intezet/honvedelmi-jogi-es-igazgatasi-tanszek/tudomanyos-forumok

Kommunikáció 2017 – szakmai-tudományos konferencia

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar HÍRADÓ TANSZÉKE a Honvéd Vezérkar Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökségével és a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesülettel együttműködésben szakmai-tudományos konferenciát szervez “KOMMUNIKÁCIÓ 2017”(Új trendek az infokommunikáció világában) címmel.

A konferencia - amely első alkalommal 2000-ben került megrendezésre - célja egy olyan tudományos-szakmai fórum biztosítása, amelynek keretében az info-kommunikációban és híradásban jártas civil és katonai szakemberek megoszthatják ismereteiket és kapcsolatokat építhetnek.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 
Előadóknak: 2017. október 20.
Résztvevőknek: 2017. november 07.
Előadás és/vagy publikáció megküldése 2017. október 27.
(Copyright átruházási nyilatkozat!)

További információk: http://uni-nke.hu/esemenyek/2017/11/15/kommunikacio-2017-c_-konferencia

Call for papers: Third International Scientific-Business Conference

Leadership & Management: Integrated politics of research and innovations - LIMEN 2017

Faculty of Engineering Management - Belgrade, Modern Business School - Belgrade, Faculty of Business and Management Sciences - Novo Mesto, Slovenia, Faculty of Business Management and Informatics - Novo Mesto, Slovenia, Business Academy Smilevski - BAS, Skopje, Macedonia, BAS Institute of Management, Bitola, Macedonia and Association of Economists and Managers of the Balkans headquartered in Belgrade - Serbia organize Third international scientific-business conference titled: Leadership and Management: Integrated politics of research and innovations - LIMEN 2017.


The conference will be held in Belgrade on December 14, 2017 at the  Hotel Moskva**** which is located in the city center near Terazijska česma (20 Terazije St).

Important dates:

November 17, 2017 - deadline for registration & paper/abstract submission
December  8, 2017 – final deadline for registration fee payment
December  11, 2017 – announcement of conference agenda
January 30, 2018 – publication of conference proceedings

More information about the conference: http://www.limen.org.rs/home.html

Versenyek, ösztöndíjak, pályázatok és publikálási lehetőségek

Gerda Henkel Díj

Kétévente osztja ki a düsseldorfi székhelyű Gerda Henkel Alapítvány az egyesületről elnevezett „Gerda Henkel Díjat” a kiváló tudományos eredmények elismeréseként a történettudomány területén. A nyertes jutalma 100 000 euró.

Kulturális és tudományos intézetek és egyetemek, valamint magánszemélyek jelölhetnek nemzetközileg elismert kutatókat a díjra a következő tudományterületeken: 

•           Régészet,

•           Képzőművészet,

•           Iszlám,

•           Történelem,

•           Jogtörténet,

•           Tudománytörténet,

•           Őskor és a kora újkor.

Emellett pályázni lehet még az alábbi témakörökben „Iszlám, a modern nemzetállam és transznacionális mozgásai”, illetve „Biztonság, társadalom és az állam”.

Pályázati határidő: 2018. január 19.

Kutató jelölése az alábbi link alatt lehetséges:

https://forms.gerda-henkel-stiftung.de/nomus/ghs?oid=e82dca488c22d44714105ddd

További információk a díjjal kapcsolatban az alábbi link alatt találhatók:

https://www.gerda-henkel-stiftung.de/prize  

Pályázati felhívás

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rektora pályázatot hirdet megvédett doktori disszertációk átiratának monográfiaként történő megjelentetésére.

A pályázat benyújtására jogosult minden olyan természetes személy, aki doktori fokozatát 2014-ben vagy azt követően szerezte meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem valamely doktori iskolájában, vagy más felsőoktatási intézményben, de a pályázat benyújtásakor oktatói, kutatói vagy adminisztratív munkakörben, foglalkoztatási jogviszonyban áll a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel.

A pályázat benyújtása folyamatos.

A pályázattal kapcsolatos részletes információk az alábbi linken találhatók:

http://uni-nke.hu/egyetem/egyeb-palyazatok/doktori-disszertaciok-megjelentetese

Publikációs lehetőségek oktatóknak

- STUDIA IURIDICA Cassoviensia, Kassa (http://sic.pravo.upjs.sk/)

- International and Comparative Law Review, Olomouc (http://iclr.upol.cz/)

- Journal of Jurisprudence and Legal Practice, Brno (https://journals.muni.cz/cpvp/)

- Masaryk University Journal of Law and Technology, Brno (https://journals.muni.cz/mujlt/index)

- Wroclaw Review of Law, Administration & Economics, Wroclaw (http://wrlae.prawo.uni.wroc.pl/index.php/wrlae)

- Eastern European Journal of Transnational Relations, Bialystok (http://eejtr.uwb.edu.pl/)"

Publikációs felhívás – Acta Humana- Emberi Jogi Közlemények

A periodika alapítása óta missziójának tekinti azon tudományos értékű publikációk megjelentetését, amelyek az emberi jogok témakörében születnek és elhivatott az Alkotmánybíróság, a Kúria, az Európai Unió Bírósága és az Európa Tanács strasbourgi székhelyű Emberi Jogi Bírósága esetjogának folyamatos bemutatására is. 

Annak érdekében, hogy az emberi jogokban és az emberi jogokról való gondolkodás minél szélesebb körű bemutatását és elemzését megvalósíthassuk, periodikánk az állam közigazgatási, közgazdasági, közpolitikai feladatainak ellátását emberi jogi megközelítésből feltáró, elemző és értékelő tudományos igényű tanulmányokat és publikációkat is megjelentet.  A folyóirat évi hat lapszámmal jelentkezik, angol és magyar nyelvű publikációkkal. 
Amennyiben megjelentetni kívánt kézirata van, kérjük, hogy a horvath.anett@uni-nke.hu e-mail címre juttassa azt el!

Publikációs felhívás – Társadalom és Honvédelem

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar „Társadalom és Honvédelem” elnevezésű lektorált, nyomtatásban megjelenő, „B” kategóriás tudományos folyóirata folyamatosan várja a hadtudománnyal, valamint a közszolgálati tevékenységekkel, alapvetően alkalmazott társadalomtudományi jellegű elméleti és empirikus kutatási eredményeik nyílt, tudományos és szakmai kérdéseivel, a kutatási és képzési ismereteinek bővítésével foglalkozó témakörökben közölni kívánt elemző műveket, tanulmányokat, cikkeket.

További információ: http://www.tarseshonv.uni-nke.hu

Publikációs felhívás – NBI Nemzetbiztonsági Szemle

Az NKE NBI Nemzetbiztonsági Szemle tudományos online folyóirata 2017-ben is várja a nemzetbiztonság nyílt, tudományos és szakmai kérdéseivel, a nemzetbiztonság kutatási és képzési ismereteinek bővítésével foglalkozó témakörökben közölni kívánt elemző műveket, tanulmányokat, cikkeket.

A kiadvány elérhetősége: http://nbszemle.uni-nke.hu/

Felhívás

Publikációs felhívás – International Journal of Innovative Technologies in Economy (IJITE)

Angol nyelvű publikációs lehetőség, nemzetközileg indexált platformon, összetett marketing és gazdasági témákban.

Bővebben: http://ijite.org/

Kutatói ösztöndíjak Ausztriába

Az OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködések támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra. 

Pályázati lehetőségek és határidők: http://omaa.hu/hu/sonstige-stipendien/

Pallas Athéné Alapítványok

Figyelmükbe ajánljuk a Pallas Athéné Alapítványok által kínált programokat és ösztöndíjakat az alábbi területeken:

- Társadalomtudományi gondolkodás, interdiszciplináris kutatások - www.padabudapest.hu

- Makroökonómia, pénzügy és ezekhez kapcsolódó módszertan - www.padsbudapest.hu

- Kárpát- medencei magyar nyelvű szakemberképzés - www.padocbudapest.hu

- Geopolitikai és geostratégiai tudásmegosztás - www.pageobudapest.hu

- Gazdasági szakemberképzés Bács- Kiskun megyében - www.padmakecskemet.hu

- Innováció és vállalkozói tudásteremtés - www.padibudapest.hu

Bővebben: http://www.mnb.hu/a-jegybank/pallas-athene-alapitvanyok/a-pallas-athene-alapitvanyok-palyazatai

A felsorolt képzések és pályázatok rövid ismertetése elérhető itt:

http://uni-nke.hu/uploads/media_items/pallas-athene-alapitvanyok.original.pdf
Hírlevelünk GroupWise levelező kliensre optimalizált. Észrevételeiket, javaslataikat a , megjelentetni kívánt szakmai-tudományos rendezvényükkel kapcsolatos információikat pedig a  elektronikus levélcímre várjuk!

Korábbi és aktuális hírleveleinket megtalálják a http://uni-nke.hu/x/hirlevelek/archivum címen.